Wie zijn wij?


Onze Filosofie

ONLINE TEGOED is geëngageerd en plaatst de klant in het middelpunt van haar bezorgdheid.

Luisteren, beschikbaarheid, toegankelijkheid, aanpassingsvermogen en empathie

ONLINE TEGOED onderscheidt zich door haar nauwe relatie met haar klanten, zelfs op afstand, aangepast aan elk verzoek en elke situatie. Deze gepersonaliseerde relatie is mogelijk dankzij de betrokkenheid van alle medewerkers van ONLINE TEGOED, voor wie elke klant uniek is: hun doel is de specifieke kenmerken van elke situatie te begrijpen en een gepersonaliseerde dienst te verlenen die zo dicht mogelijk bij de verwachtingen en behoeften van elke klant staat.

Om de klantentevredenheid voortdurend te verbeteren, heeft ONLINE TEGOED in samenwerking met SGS-ICS het eerste specifieke kader voor certificering van diensten opgesteld. Sinds 2007 garandeert deze certificering de klanten een hoog kwaliteitsniveau in hun relatie met ONLINE TEGOED. ONLINE TEGOED is ook voor de 5e keer verkozen tot *Klantenservice van het Jaar.

ONLINE TEGOED integreert de drie dimensies van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) in haar wereldwijde strategie. Een economische dimensie die de voortdurende verbetering van haar relatie met haar klanten bevordert, een sociale dimensie die alle vormen van uitsluiting wil bestrijden en een milieudimensie die bijdraagt tot de beperking van de impact van haar activiteiten op het milieu.

CEO van ONLINE TEGOED

Enkele feiten over ons

about

927

Getuigenissen

Onze klanten praten er elke keer over. Hoe zit het met jou?

1867

Tevreden klanten

Met ONLINE TEGOED is tevredenheid 100% gegarandeerd.

194

Awards

Ons professionalisme wint elk jaar organisaties.

2230

Gesubsidieerde dossiers

Elk jaar financieren wij een groot aantal projecten.